Ülkemizde konteynerler genellikle barınma yâda yapı işlerinde kullanılan çok amaçlı olan yapılardır. Çoğunlukla barınma olarak kurulan bu yapılarda için de barınma ihtiyaçları olan soğutma, havalandırma, elektrik ve diğer tesisatlar döşenebilir.

Aynı zaman da Konteyner Altına Su Basmanı Nedir? Beton Uygulanır mı? Sorusu için bu yapılar çeşitli uzunluklarda, genişlikler ve yüksekliklerde kurulur. Barınma için kullanılan konteynerlerde genellikle alt kısmında su basmanı uygulanır.

Buna istinaden konteyner altına beton şeklinde gerçekleşen uygulamalardır. Bununla birlikte yapıda, belli bir yüksekliğe ulaşmak için gerçekleşen beton uygulamalarıdır.

Konteyner Altına Su Basmanı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde tercih edilen ve en çok yaylacılık ve inşaat alanında kullanılan konteynerler vardır. Bu yapılan çoğunlukla evler için temel beton dökümü olarak sabitlenir. Bazı durumlarda konteyner toprak zemine zarar verebilir. Buna istinaden beton dökümü konteyner altının su almasını engellemek için önemlidir. Aynı zamanda oluşacak toprak kaymasını önlemek için su basmanı uygulanır.

Konteyner Altına Su Basmanı İşlemleri Nelerdir?

Bazı şehirlerde evleri bahçelerinde kullanılan bu yapılarda beton dökümü için öncelikle alan işaretlenerek işleme başlanır. Daha sonra alana kalıplar yerleştirilerek devam edilir.

Bununla birlikte beton karışımı için bol miktarda su ile işlem sağlanır. Beton su ile iyice karılır. Ve kalıpların içine dökülür. Sonrasında beton son olarak düz bir hale getirir. Beton kuruduktan sonra kalıplar sökülerek beton üzerine malzeme varsa döşenir.

Konteyner Altına Su Basman Beton Olarak Nasıl Uygulanır?

Genellikle konteyner su basmanı için üretim malzemeleri fabrikalarda üretilir. Bununla birlikte konteyner temeli ile betonarme evlerin temeli aynıdır. Konteyner yapılar da belirli bir temel üzerine kurulur.

Öncelikle konteyner kurulumunda zemin ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Buna bağlı olarak zeminine konteyner yapısına ve büyüklüğüne uygun olarak hazırlanması önemlidir.

Bununla birlikte Konteyner Altına Su Basmanı Nedir? Beton Uygulanır mı? Sorusu için beton dökme işleminde konteyner için terazili beton dökülmesi gerekir. Su basımı uygulaması için öncelikle zemin düzlemesi ve sıkıştırması yapılmalıdır. Binanın taşıyıcı kolonları da su basımında önemlidir. Bu yerleri doğru ayarlayıp kalıplarının buna göre yapılması ve kirişlerin doğru bağlanması gereklidir.

Konteyner Altına Su Basman Uygulaması İçin Neler Yapılmalıdır?

Konteyner yapılarda kolon boşluklarının taş ve benzeri dolgu malzemesi ile doldurulması ve köşelerden membran ile bohçalama yapılma işlemi gerçekleşir. Konteynerlerin temeli için yapılan çalışmalar diğer beton evlerden daha farklıdır. Zemin olarak konteyner yapılar düz zeminler üzerine inşa edilir. Aynı zamanda konteyner yapılar depreme karşı betonarme yapılara göre daha az hasar riski olan yapılardır.

Sizlerde Konteyner Altına Su Basmanı Nedir? Beton Uygulanır mı? Diye düşünüyorsanız kendiniz için konteynerler ile bir yaşam alanı kurabilirsiniz. Özellikle tüm mevsim barınma sağlamanız için konteynerlerin mevsim koşullarına karşı dayanıklı olması gereklidir.

Bunun içinde mutlaka su basman ile konteynerler desteklenmelidir. Firmamız konteynerlerin altına beton su basman işlemlerinde tüm teknik konularda hizmet veriyor. Bizden gerekli tüm bilgileri alabilirsiniz.