Çatılı konteyner modelleri günümüzde sıklıkla kullanılır. Konteyner ev modelleri son zamanlarda çok popülerdir. Bunun sebebi ise bu modellerin hem dayanıklı hem de uygun fiyatlı olmasıdır. Minimalizm akımının popüler olması ile de konteyner model evler daha çok ilgi görmeye başlamıştır. Konteyner evler farklı model ve şekillerde üretilebilir. Kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak projelendirme işlemleri yapılır ve ardından üretim aşamasına geçilir.

Bu evler deprem gibi doğal afetlere karşı son derece dayanıklıdır. Farklı kompozit malzemelerden üretilen bu evlerin üretiminde dayanıklılık her zaman ön plandadır. Çatılı konteyner modelleri yalnızca ev olarak değil farklı amaçlar ile de kullanılabilir. Koğuş, yatakhane, yemekhane olarak kullanılan modeller de vardır. Bu yapılar sosyal tesis, askeriye, okul gibi alanlarda kullanılabilir.

Çatılı Konteyner Modelleri

Çatılı yapılar rüzgarı yavaşlatır ve konteynerin zarar görmesini engeller. Bu nedenle yapılar yaz kış kullanılacaksa çatılı konteyner yapıların kullanılması daha doğru olur. Konteyner ev modelleri istenirse varendalı olarak da üretilebilir. Varenda genellikle betondan yapılır. Çevresinde de profil demirden çit yapıları yer alır. Çatılı konteyner modellerinde üst taraf çatı ile kapatılır. Bunun yanında bu konteyner modellerinde su tahliye kanalları ile boruların montajı da yapılır.

Konteynerlerin dış kısımları genellikle galvaniz sac ile kaplanır. Bu modellerin dış kısmı müşterinin zevkine göre farklı renklerde boyanabilir. Konteyner iç kısımları ise PVC lambiri malzeme ile kaplanır. Konteyner yapılar ev olarak kullanılacaksa duvar aralarına 3 cm kadar EPS köpük sıkılır. Bu şekilde ısı yalıtımı da sağlanır.

Çatılı Konteyner Özellikleri Nelerdir?

Çatılı konteyner modelleri ev olarak tercih edilir. Bu modellerin orta bölümünde sac bir kapı vardır. Yapı içerisinde tuvalet ve duş gibi bölümler de yer alır. Odaların boyutları kişilerin isteklerine göre değişebilir. Genelde bu evlerde Amerikan mutfak tercih edilir.

Pencere bölümleri ise konteyner büyüklüğüne göre tercih edilir. Duş ile tuvalet kısımlarında çoğunlukla PVC menfez yardımı ile havalandırma bölümü oluşturulur. Eğer istenirse pencere kısımlarına demir parmaklık yapılarak güvenlik artırılabilir. Üretilen konteynerlerin tamamı kalite standartlarına uygun bir şekilde üretilmektedir. Kullanışlı ve kaliteli olmalarının yanında son derece uygun fiyatlıdır.

Çatılı Konteyner Ne Kadar Dayanıklıdır?

Çatılı konteyner modelleri rüzgarlı bölgelerde rüzgarın kesilmesini sağlar. Bu nedenle kışların çetin geçtiği bölgelerde bu yapılar tercih sebebi olur. Bu evler ısı yalıtımlı olması nedeni ile kış aylarında ısıtma çok daha kolay bir şekilde sağlanır. Özellikle uygun fiyatlı olması ve dayanıklı olması nedeni ile tercih edilir. Rüzgarın fazla olduğu bölgelerde çatılı konteyner modelleri daha fazla tercih edilir.

Standart olarak üretilen çatılı konteyner modellerinin dışında müşteri isteğine bağlı olarak özel üretim modeller de yapılır. Bunlar için önceden müşteri ile konuşularak projelendirme işleminin yapılması gerekir. Ardından üretim işlemine başlanır. Çatılı konteyner modelleri ile ilgili firmamızdan hizmet alabilirsiniz.