Yük konteynerleri, taşımacılığın önemli parçalarından biridir. Konteynerler denizyolu, karayolu ya da demiryolu ile taşınabilir. Gemi konteyner kapasiteleri, gemilerin taşıma kapasitesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle de gemi konteyner fiyatları da konteyner boyutlarına göre değişkendir. Gemi konteynerleri son derece sağlam bir şekilde üretilir. Bu sayede uzun yolculuklar boyunca yükler en iyi şekilde korunur. Konteyner modelleri -60 ile +70 derece sıcaklığa kadar dayanıklılık gösterir.

Taşınacak ürünlerin türüne bağlı olarak gemi konteyner modelleri de boyut ve yapı bakımından farklı tasarımlarda üretilir. Bunun yanında özel olarak üretilen gemi konteyner modelleri de vardır. Özel yapım gemi konteyner fiyatları farklılık gösterir.

Gemi Konteyner Boyutları Ne Kadardır?

Gemi konteynerleri farklı boyutlarda üretilir. En büyük olanları yaklaşık 400 metre kadar olabilir. 20’lik konteynerler yaklaşık 6 metre uzunluğunda olur. 40’lık olanlar ise yaklaşık 12 metre uzunlukta olur. Taşımacılıkta genellikle 20 ft konteyner modelleri tercih edilir. Çünkü bu modellerin pek çok avantajı bulunur. 20 ft ile 40 ft konteynerler arasında gemi konteyner fiyatları değişiklik gösterir.

20 ft konteyner ile daha uzak bölgelere taşımacılık daha kolay olur. Bu konteynerler 40 ft olanlara göre daha uygun fiyatlıdır. Bu nedenle 20 ft konteyner modelleri daha çok tercih edilir. Ancak 40 ft konteynerler 20 ft olanlara göre çok daha büyük bir alana sahiptir. Gemi konteyner fiyatları boyut ve kapasitelerine göre değişiklik gösterir.

Gemi Taşımacılığında Kullanılan Konteyner Modelleri

High Cube Konteyner modelleri de taşımacılık alanında tercih edilen modellerden biridir. Bu modelin tavanı daha yüksektir. Konteyner modelleri her türlü taşımacılığa uygun olarak üretilir. Bu nedenle tüm modeller denizyolu taşımacılığına da uygundur. Yükleme işleminin ardından kasalar genellikle mühürlenir bu nedenle yol boyunca taşınan malların zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olmaz.

Yük konteynerleri ile çok fazla ürün bir arada taşınabilir. Bu durum yükleme ve boşaltma konusunda kolaylık sağlamaktadır. Konteyner içerisinde yüklerin sabitlenmesi amacı ile aparatlar da bulunur. Bu şekilde zayiat yaşanmasan malların taşınması gerçekleştirilir. Özellikle gemi ambarlarında konteynerler üst üste konabilmektedir. Birbirlerine kenetlenme özelliği olması nedeni ile kayma ya da devrilme olmasan taşınmaları mümkündür. Bu durum limanlarda yükleme ile boşaltmaların daha kolay gerçekleşmesini sağlar. Gemi konteyner fiyatları özelliklerine göre farklılık gösterir.

Konteyner modelleri su geçirmez olarak üretilir. Bu sebeple gemi güvertelerinde de sorunsuz bir şekilde taşınabilir. Konteynerlerin içerisine malların taşınma işlemleri rulolu konveyör ya da çatallı istifleyici ile gerçekleşir. Yük gemileri, yük konteynerlerinin bir ülkeden başka bir ülkeye taşınmasını sağlar. Kara taşımacılığında ise bu işlemler tırlar ile yapılır. Gemi taşımacılığında konteynerler gideceği limana kadar yine karayolu ile taşınır. Gemi taşımacılığı günümüzde son derece gelişmiştir. Gemi konteyner fiyatları ile ilgili firmamızdan bilgi alabilirsiniz.