Kabin konteyner her türlü ortama ve atmosferik koşullara dayanıklı olan ürünlerdir. Kabin konteyneler denizyolu taşımacılığı ve kombine taşımacılıkta kullanılmakta olan modellerdir. Ayrıca kabin olarak konteyner taşınabilir, modüler, portatif yapılardır. Bunun yanında esnek yapılı yaşam yapıları şeklinde tasarlanırlar.

Konteynerlerin tekniğinde genellikle metal şase üzerine isteğe göre galvaniz sac duvar kullanılır. Bununla birlikte isteğe göre betopan ya da sandviç panel kaplamalı duvar giydirilerek tasarlanırlar.

Kabin Konteyner Teknik Özellikleri Nelerdir?

Kabin konteynerlerin elektrik ve su tesisatı özel olarak döşenir. Bu nedenle tüm alanlara nakliye araçları ile elektrik su tesisatını hazır olarak kullanılabilir. Kabin konteyner ebatları 3x7m ebatlarındadır.

Aynı zaman da ufak ya da büyük ebatlarda modüler şekilde de imal edilebilir. Aynı zaman da ısı yalıtımı için köpük ya da taş yünü de kullanılarak ısıtma donanımı sağlanır.

Kabin Konteynerlerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Kabin konteynerler özellikle inşaat şantiyelerinde daha çok tercih edilir. Ayrıca yemekhane, yatakhane, tuvalet, banyon gibi alan yapıları içinde tasarlanır. Bununla birlikte iş yeriniz de ofis olarak da kullanabilen modellerdir. Konteynerler ayrıca güvenlik kulübesi olarak da kullanılır. Bu ürünler taşınabilir ve kolay kurulabilme özelliği ile en çok konteyner kabinler şeklinde tercih edilir.

Kabin Konteyner Üretim Avantajları ve Çeşitleri Nelerdir?

Kabin konteynerler genellikle modüller yapı kullanılarak imal edilirler. Aynı zaman da tamamında yerli ham madde kullanılır. Üretilen bu konteynerlerde proje ihtiyacına göre opsiyonel şekilde tasarımlar vardır. Bununla birlikte taş yünü, cam yünü, dolgulu sandviç panel yalıtım içeriklerinde kullanılır.

Kabin konteynerin avantajlarında biri istenilen renge uyumlu ve yangına dayanıklı ürünler olmasıdır. Ayrıca alev sağlamayan boya seçenekleri ile kolayca şekillenebilir. Kabin konteyner çeşitlerinden biri metropol konteynerdir.

Bu ürün farklı ihtiyaçlara özel olarak üretilen kabin konteyner modelidir. Ayrıca ofis-büro, satış büfesi, taksi durağı ve WC-duş kabini gibi şehir merkezleri için tasarlanan modellerdir. Kabin konteyner ayrıca dayanıklı ve konforlu bir yaşam alanı olarak farklı metrekare opsiyonlara sahip ürünlerdir.

Kabin Konteyner İç tasarım ve Zemin Özellikleri Nelerdir?

Bu kabinlerde otomatik panjur veya manuel tente seçenekleri de vardır. Ayrıca otomatik veya manuel açılır hidrolik sistemler ile donatılmışlardır. Teknik olarak zemin güçlendirme, dayanıklı tesisat kurumları kolayca sağlanır. Bu modellerde alüminyum kapı, camlı kapı, çelik kapı, panel kapı kullanılır.

Ayrıca fotoselli kapı, sac kapı gibi farklı ebatlarda kapı uyumları vardır. Ayrıca laminant parke, baklava sac, betopan, epoksi zemin seçenekleri ile tüm zemine uygun olarak üretilirler.

Kabin konteyner üretilirken kullanılacak alana ve suya çürümeye dayanıklı olarak üretilir. Buna istinaden zemin de su basmayacak şekilde yükseltilen ve dıştan oranlı şekilde tasarlanır. Ayrıca içten darbe veya zarar görmeyen konteynerler uzun kullanılabilir. Ayrıca bu modeller inşaat ve altyapı projelerinde ve şantiye kullanılan ürünlerdir.