Şantiye konteyner, genel olarak taşımacılıkta kullanılan konteyner çeşididir. Ayrıca konteyner modellerinde ihtiyaç doğrultusunda bazı özellikler eklenmiş olarak değişkenlik gösterebilir. Ülkemizde genellikle yapı işlerinde ve inşaat alanlarında ve şantiyelerde tercih edilirler. Şantiye konteyner ayrıca taşımacılıkta kullanılan konteynerler şeklinde fakat sabit ölçüleri olmayan konteynerlerdir. Kullanım amacına ve ihtiyacına göre istenilen ölçülerde üretilme özellikleri bulunur.

Şantiye Konteyner Yapısal Özellikleri Nelerdir?

Şantiye konteyner tasarımında ofis ve yapı olarak bir büro şeklindedir. Şantiye konteynerler standart ve birleşimli demonte şeklinde üretilir. Bu üretim ile birlikte en çok inşaat firmaları tarafından tercih edilen modellerdir. Ayrıca şantiyeler için üretilen bu konteynerler kamyonla veya tırla sevki yapılır. Şantiye konteynerinin avantajı şantiye alanına hızlı kurulumudur. Aynı zamanda başka yere taşınabilme özelliği de vardır.

Şantiye Konteyner Tasarım Özellikleri Nelerdir?

Şantiye konteyner özellikle inşaat alanlarında şantiyelerde çalışma saatleri için barınma ihtiyaçları olarak kurulur. Konteyner şantiyelerin tercih edilmesinde nakliye amacı bulunmaz. Sadece, şantiyede çalışan kişilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayan konteynerlerdir. Bununla birlikte görsel olarak yük konteynerlerine benzese de iç tasarım olarak yük konteynerlerinden farklıdır.

Şantiye Konteyner Kurulum Amaçları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Tasarım olarak PVC kapı ve pencerelere sahip olan konteyner şantiyeler, kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılır. Buna istinaden içinde havalandırma, elektrik, su gibi çeşitli tesisatlar vardır. Özellikle kullanımındaki amaç, şantiye alanında görev yapan kişilerin barınma ihtiyaçlarıdır. Bununla birlikte kurulum ve imal edilmesi yanında bu konteynerlerin pratik bir kullanım özelliği vardır. Konteynerlerin, hızlı ve kolay kuruluma sahiptir. Bununla birlikte pek çok farklı alanda kullanılırlar.

Şantiye Konteyner Oda Ve Diğer Teknik Özellikleri

Şantiye konteyner şantiye içerisinde, eve benzer özelliklere sahiptir. Ayrıca içerisinde odalara bölünmüş şekilde tasarlanırlar. Bununla birlikte oda sayısı, konteynerin ebatı ve isteğe göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda birden fazla odalı ve banyo ve mutfağın da olduğu alanlardır. Şantiye konteyner yan yana veya üst üste yerleştirilerek de tasarlanabilir. Bu konteyner modelleri üretildikleri malzemelerin iyi seçilmesi ile dayanıklı ve uzun kullanım özelliğine sahiptir.

Şantiye Konteyner Avantajları Nelerdir?

Şantiye konteyner kurulduğu alan kolay uyum sağlayan ve kullanım alanı büyüklüğüne göre değiştirilebilir yapıya sahiptir. Aynı zamanda talebe ve kullanım amacına göre özelleştirilme ve eklenti yapılabilen konteyner modelleridir. Şantiye konteyner ayrıca tekrar kullanabilir yapılardır.

Bu özelliği ve fabrikasyon üretim olması ile düşük maliyet özelliklerine sahiptirler. Şantiye konteyner başka bir çalışma alanına aktarılabilen ve yüksek kalitedeki malzemelerden tasarlanan çeşitlerdir. Bununla birlikte Yalıtımlı ve dayanıklı olup uzun yıllar kullanıma müsaittir.

Barınma ve ofis amaçlı kullanılan konteynerlerde ayrıca elektrik, su tesisatı gibi imkânlar da vardır. Sizlerde yapı işleriniz için kuracağınız şantiye konteyner için firmamızdan bilgi ve destek alabilirsiniz.