Konteynerler günümüzde pek çok farklı alanda kullanılır. Kaliteli olmaları ve sağlam malzemeden üretilmeleri sebebi ile uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanmak mümkündür. Bu nedenle pek çok farklı alanda bu ürünler tercih edilir. En çok şantiye, sosyal tesis, sağlık kuruluşları, okul gibi alanlarda kullanımı yaygındır. Bunun dışında konaklama amaçlı kullanılan modelleri de vardır.

Konteyner modelleri farklı ölçülerde üretilebilir. Standart ölçülerinin yanı sıra müşteri isteğine göre farklı boyut ve tasarımlarda konteyner üretimleri de gerçekleştirilir. Bunun için öncelikle isteğe göre proje çiziminin gerçekleştirilip ardından üretimi geçilmesi sağlanır. Standart konteyner ölçüleri alıcılar tarafından merak edilen bir konudur.

Konteyner Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

Konteynerler genellikle 20’ ve 40’ boyutlarda üretilir. Standart konteyner ölçüleri bu şekildedir. Bu ürünler çoğunlukla paslanmaz çelikten ya da alüminyumdan üretilir. Bu konteyner ürünleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de farklı alanlarda kullanılır. Kuru yüklerin taşınması amacı ile çoğunlukla alüminyum konteyner modelleri tercih edilir. Ağır yüklerin taşınması içinse genellikle çelik konteyner modelleri tercih edilir.

Konteynerlerin kullanılış amaçlarına ve türüne göre farklı ölçü standartları bulunur. Standart konteyner ölçüleri; 20’, 40’ ve yük konteyner ölçüleri birbirinden farklı ölçülere sahiptir. Bu konteynerlerin taşıma amaçları da birbirinden farklıdır. Fakat tüm bu konteynerler yük taşıma amacı ile kullanılır.

Konteyner Türleri ve Ölçüleri

Konteynerler yük kapasitelerine göre farklı iç ölçülere sahiptir. Konteynerlerin taşıma kapasiteleri iç ölçülerine göre belirlenir. Bu nedenle farklı iç ölçülere sahip olan konteynerlerin taşıma kapasiteleri farklılık gösterir.

Konteyner ölçüleri ve ağırlıkları üreten firmaların kriterlerine göre değişiklik gösterebilir. Yükleme yapacak olan kişilerin toleransları da göz önünde bulundurması son derece önemlidir. Ağırlık sınırlandırmaları tüm süreç boyunca dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bunun yanında demiryolu, deniz yolu, karayolu taşımacılığı, ulusal kurallar, vinç taşıma kapasiteleri de konteynerlerin doluluk oranlarını etkilemektedir.

Konteynerler farklı amaçlar için kullanılabilir. Yaşam alanı ya da taşımacılık alanlarında bu ürünler kullanılabilir. Standart konteyner ölçüleri 20’ ve 40’ ölçülerine sahiptir. Ancak standart üretimlerin dışında isteğe bağlı olarak farklı boyutlarda konteyner üretimi de yapılabilir.

Standart Konteyner

Standart konteyner ölçüleri genellikle 300 x 700 cm şeklinde olur. Bu nedenle bu konteynerler 3x7 konteyner olarak isimlendirilir. Bu standartlar genellikle barınma amacı ile üretilen konteynerlerde kullanılır. Bu ölçülendirmede en ile uzunluk dikkate alınır. Ancak iç ölçülerde değişiklik olabilir.

Standart ölçülerde üretilen farklı konteyner modelleri vardır. Ancak bunun yanında müşteri isteğine göre farklı konteyner modelleri de üretilebilir. Bu konteynerler isteğe bağlı olarak farklı malzemeler ile kaplanabilir. Farklı alanlarda kullanılan konteyner modelleri farklı ölçülerde üretilir. Yani kullanım alanlarına göre standart konteyner ölçüleri de değişiklik gösterir. Bu nedenle kullanılacak yerlere göre konteyner ölçülerinin seçilmesi gerekir. Standart konteyner ölçüleri ile ilgili detaylı bilgileri firmamızdan edinebilirsiniz.