Yük konteynerleri günümüzde pek çok farklı alanda kullanılır. Bu konteynerler farklı boyutlarda üretilir. Bunun yanında taşıdıkları ürüne göre de farklı malzemeden imal edilirler. Firmalar tarafından yük konteyner fiyatları merak konusu olur.

Yük konteyner fiyatları boyutlarına göre değişkenlik gösterir. Bu konteyner modelleri 20’, 40’ flatrack, highcube, open top şeklinde sınıflandırılabilir. Bu ürünler özelliklerine göre değişik fiyatlarda müşteriye sunulur. Bunların dışında özel imalat yük konteyner yaptırmak da mümkündür. Belirlenen ölçülere uygun konteyner projeleri çizilir ve ardından üretimleri gerçekleştirilir.

20’ ve 40’ Konteyner Fiyatları

20’ ve 40’ konteynerler farklı kapasitelere sahiptir. Bu nedenle fiyatları da farklı olmaktadır. 20’ kapasiteye sahip olan konteyner modelleri genel amaçlı kullanılan ürünlerdir. Bu modellerin her tarafı kapalı olacak şekilde üretilir. Bu konteynerler ile her türlü kuru yükün taşınması sağlanabilir. İç uzunlukları modeline göre değişkenlik gösterebilir.

40’ konteynerler genel amaçlı kullanılan modellerden biridir. Bu konteyner modelleri her taraftan kapalı bir şekilde üretilir. Kuru yüklerin taşınması için uygundur. 40’ konteyner taşıma kapasitesi 20’ olana göre daha azdır. Ancak hacim bakımından çok daha fazladır.

High cube konteyner modellere standart konteynerler ile benzerlik gösterir. Ancak daha uzun bir yapıları vardır. Flatrack konteyner modellerinin tavan ve yan panelleri bulunmaz. Ağır yüklerin taşınmasında kullanılırlar. Open top konteyner ise çatısında bulunan yay ve brandalar çıkabilecek şekilde üretilir. Tüm bu konteyner modelleri için yük konteyner fiyatları değişiklik gösterir.

Yük Konteyner Özelliklerine Göre Fiyat İlişkisi

Yük konteynerler oldukça ağır yüklerin taşınması amacı ile kullanılır. Bu nedenle sağlam ve kaliteli malzemelerden üretilmeleri gerekir. Bu konteynerler darbeye karşı da dayanıklıdır. Standartlara uygun üretilmeleri nedeni ile iş sağlığı ve güvenliği açısından da uygun modellerdir.

Yük konteyner modelleri standartların dışında özel tasarım olarak da üretilir. Özel tasarım modellerin fiyatları da farklılık gösterir. Yük konteynerleri kaliteli materyallerden üretilir. Kullanılan metallerin paslanmaya karşı dayanıklı olması gerekir. Bu nedenle özel üretim yük konteyner fiyatları farklılık gösterir.

Konteynerler karayolu, demiryolu, denizyolu gibi farklı yöntemler ile taşınabilir. Bu nedenle her ulaşım şekline uygun olması son derece önemlidir. Yük konteyner modellerinin sızdırmazlık özelliği de bulunur. Bu konteynerlerin kasa ve taban bölümleri genellikle çelik profilden imal edilir. Duvar kısımlarında ise çelik sac malzemeler kullanılır. Taban kapama kısımları ise ahşaptan üretilir. Standart yük taşıma konteynerlerinde genellikle forklift cebi de bulunur. Bu sayede boş olan konteynerler forklift ile daha kolay bir şekilde taşınabilir.

Yük konteynerleri her türlü malzemenin taşımasına uygun bir şekilde üretilir. Tahıl ya da kahve gibi dökme malzeme taşınması için özel astar torbaları vardır. Farklı özelliklere göre konteyner fiyatları da farklılık gösterir. Yük konteyner fiyatları ile ilgili olarak firmamızdan bilgi alabilirsiniz.